Túró Rudi fagyi


Hozzávalók:
3 tojás sárgája
5 ek. cukor
1 vaníliarúd
fél citrom reszelt héja
1 púpozott tk. étkezési keményítő
2 dl tej
25 dkg túró
2 dl tejszín
csokilapocskák

A vaníliarudat hosszában felvágtam, kikapartam a belsejét, és a magokat is és a rudat is beletettem a tejbe, amit feltettem főni. Közben a tojássárgákat kikevertem a cukorral és a keményítővel jó habosra. Mikor felforrt a tej, keveset hozzáöntöttem a tojásos keverékhez, elkevertem, majd a többi tejet is hozzöntve visszatettem a tűzhelyre, és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrítettem, majd kihűtöttem. Habverővel hozzákevertem a masszához a túrót és a tejszínt. Műanyag dobozba zárva a fagyasztóba tettem. Egy óra múlva botmixerrel átkevertem, majd félóránként újra és újra. Mikor még nem fagyott meg teljesen, még keverhető állapotában beleforgattam a csokilapocskákat is. Készre fagyasztottam. Szobahőmérsékleten kb. 20 percet állnia kell, utána gombócolható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések