Bounty fagyi


Hozzávalók:
4 dl kókusztej 
2 tojássárgája
1 tk. keményítő
15 dkg cukor
1 dl tejszín
15 dkg mascarpone
A házi kókusztejhez:
15 dkg kókuszreszelék
fél liter forró víz
A tetejére:
3 dkg étcsoki

Kókusztej-hasonmást házilag is készíthetünk nagyon egyszerűen. 
A vizet felforraljuk. Egy tálba konyharuhát terítünk, ebbe tesszük a kókuszreszeléket, amit a vízzel leforrázunk. Megkeverjük, lefedve hagyjuk kihűlni. A konyharuhát szorosan összecsavarva kipréseljük a kókusztejet. A kókuszreszeléket tálcára kiterítve megszáríthatjuk, és később felhasználhatjuk.

Egy másik elkészítési mód, hogy a vizet a reszelékkel együtt pár percig forraljuk, lefedjük, kihűtjük. Szűrőbe terített konyharuhába öntjük, kicsavarjuk belőle a kókusztejet. Ezzel a módszerrel egy házi változatot kapunk, ami hangsúlyosan kókuszos, nagyon finom. A kókuszdióból lecsorgatott kókusztej tökéletes helyettesítője.

A fagyihoz a tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral és a keményítővel. A felforrósított  kókusztejet lassan  beleöntöttem, elkevertem. Visszatettem a tűzhelyre, és folyamatosan kevergetve besűrítettem. Kihűtöttem. A legjobb, ha egy egész éjszakát hűtjük, akkor kapjuk a legjobb állagú fagyit. A tojásos krémhez hozzákevertem a tejszínt és a mascarponét, majd műanyagdobozban a fagyasztóba tettem. Egy óra múlva botmixerrel átkevertem, majd félóránként újra és újra. A kész fagyiból, miután kb. 15 percet áll szobahőmérsékleten, szép gombócok kanalazhatók.

A tetejére mikróban felolvasztott étcsokit csorgattam.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések