Sós palacsinták

Ezek a palacsinták vastagabbak a szokásosnál. Az alaptészta ugyanaz, könnyen készíthetünk belőle különböző variációkat.

Hozzávalók az alaptésztához, 4 db-hoz:
3 db tojás
20 dkg liszt 
3 dl tej 
2 evőkanál olívaolaj 
só ízlés szerint
A sütéshez: olívaolaj
A tetejére: reszelt sajt és tejföl

A tojásokat felverjük, habverővel hozzákeverjük a lisztet, a tejet, az olajat és a sót. A masszát csomómentesre keverjük. Attól függően, hogy milyen ízűt szeretnénk, hozzákeverjük a többi hozzávalót. Teflonserpenyőben kevés olívaolajat forrósítunk, megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.

A fenti képen a babos változat látható. Szükséges hozzá: alaptészta, konzerv vörösbab, 1 csokor snidling apróra vágva, csipetnyi bors.
Nagyon finom a szalonnás palacsinta is, ehhez a hozzávalók: alaptészta, 4 szelet főtt császárszalonna és 5 dkg keménysajt apró kockákra vágva, csipetnyi fokhagymapor.
Nagy kedvencünk a kukoricás palacsinta. Gyakran készítem, laktató és finom. Hozzávalók: alaptészta, 25 dkg konzerv csemegekukorica, 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva, csipetnyi őrölt kömény és ételízesítő.

4 megjegyzés:

  1. ÁÁÁÁÁÁ Imádom, csak magyarázd el a férjemnek, hogy a palacsinta lehet sós is :)))) szerinte az csak édesen jó. Pedig úgy is el fogom készíteni ;)

    VálaszTörlés
  2. Baromi jó receptek. :)
    Én is nagyon szeretem a sós palikat!

    VálaszTörlés
  3. Bianka, próbáljátok ki, finom! :)
    Raindrop, ugye? Mi is! És köszi! :)
    Mónika, köszönöm! :)

    VálaszTörlés