Velencei álom fagylalt

Ha felnőtteknek készítjük, pici narancslikőrt tehetünk bele. Ebből az adagból kb. 7-8 gombóc fagyit kapunk.
Hozzávalók:
3 tojássárgája
5 ek. cukor
1 tk. étkezési keményítő
2 dl tejszín
1 dl tej
1 vaníliarúd
15 dkg mascarpone
cukrozott narancshéj ízlés szerint
5 dkg étcsokoládé

A tejet és a tejszínt feltesszük főni, beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét és magát a rudat is. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a keményítővel. Mikor a tejes tejszín felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, és egy kevés tejet öntünk a tojásos keverékhez. Elkeverjük, felengedjük a többi tejjel. A tűzhelyre visszatesszük, folyamatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a mascarponét, majd műanyagdobozban a fagyasztóba tesszük. Egy óra múlva botmixerrel átkeverjük, majd félóránként újra. Mikor már majdnem megfagyott, de még keverhető, beleszórjuk a kandírozott narancshéjat. Villával átkeverjük a fagyit, majd visszatesszük a fagyasztóba. 
Szobahőmérsékleten szinte azonnal gombócolhatjuk, mikróban, vagy vízgőz fölött megolvasztott étcsokival meglocsoljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések