Csokis-meggyes charlotte

Ehhez a desszerthez saját magunk is elkészíthetjük a babapiskótát. Igazán nem nehéz, és garantáltan finomabb lesz, mint a bolti!
Hozzávalók:
A babapiskótához: 
4 db tojás 
12 dkg cukor 
12 dkg liszt 
csipet só 
porcukor a szóráshoz
A krémhez: 
2 csomag főzés nélküli csokoládés pudingpor 
4 evőkanál cukor 
1 liter tej 
4 evőkanál zselatin 
20 dkg meggy, vagy meggybefőtt
A díszítéshez: 
2,5 dl habtejszín

A piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük 10 dkg cukorral. Világos, sűrű masszát kell kapnunk. Belekeverjük a lisztet. A tojások fehérjét a csipet sóval és a 2 dkg cukorral kemény habbá verjük, lazán beleforgatjuk a tojásos-lisztes keverékbe. Sütőpapír hátoldalára ceruzával 10 cm széles sávokat rajzolunk, hogy a formázásnál egyforma hosszú piskótákat kapjunk. A masszát nagyméretű (10-12-es) sima csővel ellátott habzsákba szedjük, a sütőpapírra, a vonalak közé csíkokat nyomunk. A nyers piskótákra porcukrot szitálunk, ha a cukrot beszívta a massza, még egyszer meghintjük. 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsülnek.
Mélyebb tálat folpack fóliával kibélelünk, az oldalát körberakjuk a babapiskótákkal. A meggyet kimagozzuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. 2 dl tejben elkeverjük a zselatint, olvadásig melegítjük (nem forraljuk). A pudingport és a 8 dl tejet habverővel csomómentesre keverjük, összevegyítjük a zselatinos tejjel, a 4 evőkanál cukorral és a mascarponéval. A krémet simára keverjük, majd elkezdjük a rétegezést a tálba. Először egy réteg krémet teszünk, meggyet szórunk bele, kirakjuk piskótával. Ismét krém következik, meggy, majd piskóta. Addig ismételjük, amíg megtelik a tálunk, a tetejére babapiskóta kerüljön. Fóliával lefedve a charlotte-ot egy napig hűtjük. Tálalás előtt tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, felvert tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések