Zebratorta


Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1,25 dl langyos víz
2,5 dl olaj
37,5 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál kakaó
csipet só

A lisztben elkevertem a sütőport. A tojások sárgáját habosra kevertem a cukorral, belekevertem a vaníliát is. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá vertem. A tojássárgákhoz felváltva hozzáadagoltam a lisztet, a vizet és az olajat, majd a masszát egy kevés tojáshabbal lazítottam. A maradék tojáshabot lazán beleforgattam. A masszát elfeleztem, az egyik felébe belekevertem a kakaót.
26 cm átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt terítettem, az oldalát vajjal kikentem. Tettem a tortaforma közepére 3 evőkanál sárga tésztát, majd rá 3 evőkanál kakaós tésztát. Nem kell elkenni, hagyni kell magától szétfolyni, így lesz szép csíkos. A kétféle masszát addig adagoltam felváltva, amíg mindegyik elfogyott. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt (tűpróbáig) sütöttem. Az első 20 perc után alufóliával lazán letakartam a tetejét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések