Medvemancs

Az ötletet "A sütés bibliája" című könyvben láttam. 
Hozzávalók:
20 dkg darált mandula
10 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 evőkanál kakaó
fél teáskanál fahéj
csipet só
A formák kikenéséhez:
vaj
A díszítéshez:
4 dkg csokoládé
vágott mandula

A mandulát, a lisztet, a cukrot, a fahéjat, a kakaót és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a lágy vajat. A tésztát összedolgozzuk, fóliába csomagolva a hűtőben egy órát pihentetjük. A sütéshez ún. madeleine-formákat használunk (konyhafelszerelési boltokban kapható). A formákat vékonyan kikenjük vajjal.
A tésztából kis gombócokat formázunk, amiket a formákba nyomkodunk.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsülnek. A kész medvemancsok a formából könnyen kivehetők.
A díszítéshez mikróban felolvasztjuk a csokoládét. Nejlonzacskó sarkába kanalazzuk, a zacskóra csomót kötünk. A sarkára kis lyukat vágunk és a képen látható módon keskeny csíkot húzunk a medvemancsok szélesebbik végére.
A mandulából késsel kialakított "körmöket" a csokoládéba ragasztjuk. A süteményeket pár percre a hűtőbe tesszük, amíg a csoki meg nem szilárdul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések