Töltött burgonya

Finom és könnyen elkészíthető, egyetlen hátránya, hogy csak frissen, melegen finom. De akkor nagyon!

Hozzávalók:
10 nagyobb burgonya
4 tojás
1 közepes vöröshagyma
2 szelet bacon (húsos szalonna)
3 db virsli
1 piros kaliforniai paprika
4 dl tejföl
10 dkg sajt
1 dl olívaolaj
fokhagymapor

A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, kihűtjük. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd olívaolajon megpirítjuk az összevágott szalonnával együtt. A virslit, a megtisztított tojást és a paprikát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, félbevágjuk, sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk. Kis talpat vághatunk nekik, hogy ne billenjenek meg. Kiskanállal kivájjuk a közepüket.
A krumplik belsejét, a tojást, a szalonnás-hagymás keveréket, a virslit és a paprikát egy kanál tejföllel alaposan összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, majd a krumplik belsejébe visszatöltjük.
A megmaradt tejföllel meglocsoljuk.
A tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
180 fokos sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

9 megjegyzés:

  1. Ez lesz a következő vacsi nálunk, nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés
  2. Nyammi mesés és igazán csodás vendágváró is

    VálaszTörlés
  3. Hű, megvan mit főzök holnap :)

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Lányok! Tényleg finom! :)

    VálaszTörlés
  5. Tudom,tudom már van hasonlód, de mindig betérek hozzád megcsodálni az újabb s újabb kreációdat! :-) Szóval, kérlek nézz be hozzám, vár egy díj!

    VálaszTörlés