Hagymás masnik

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 ek. kukoricadara
2 ek. búzakorpa
2,5 dkg élesztő
2,5-3 dl tej (mennyisége függ a liszttől)
1 tk. cukor
5 dkg vaj
2 tk. só
fél vöröshagyma
olívaolaj
Az olajon barnás színűre pirítottam az apróra vágott hagymát. A lisztben elkevertem a kukoricadarát, a korpát és a sót. A cukros tejet összelangyosítottam a vajjal, felfuttattam benne az élesztőt. Alaposan összedolgoztam a tésztát, majd lefedve a duplájára kelesztettem. A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapon kissé átgyúrtam, majd  5-6 mm vastagságúra nyújtottam. A tésztából háromszögeket vágtam, mindegyik háromszögre kentem egy keveset (nem kell sok!) a pirított, olajos hagymából. A háromszögek átfogójánál lévő két csúcsot behajtottam, majd feltekertem a tésztát (mintha kiflit készítenék). 180 fokos sütőben, sütőpapírral borított tepsin szép aranyszínűre sütöttem a masnikat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések