Mogyorós-mascarponés keksz


Hozzávalók:
28 dkg finomliszt
5 dkg darált mogyoró
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipet só
A krémhez:
1 nagy doboz tejföl (450 g)
10 dkg lágy vaj
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
rum ízlés szerint

A tejfölt az itt látható módon lecsöpögtettem, a hűtőben egy éjszakán keresztül hagytam csepegni. A tésztához valókat a dagasztógéppel összedolgoztattam, fóliába csomagolva egy éjszakán át a hűtőben pihentettem. Másnap a lágy vajat habosra kevertem a porcukorral, belekevertem a kakaót és a rumot, majd eldolgoztam benne az elkészült mascarponét. Jól kihabosítottam, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalaztam, a hűtőbe tettem. Lisztezett nyújtólapon 3 mm vékonyra nyújtottam a tésztát, kiszúrtam a kis virágformákat, 18 fokon 6-7 perc alatt megsütöttem a kekszeket. Mikor kihűltek, a habzsák segítségével megtöltöttem őket. Frissen is finom, de másnapra a kekszek megpuhulnak, úgy még jobb! Ha nem fogyna el azonnal, hűtőben tároljuk!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések