Lajcsi szelet

Ezeréves recept még a gyerekkoromból. 

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
20 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
5 dkg vaj
A krémhez:
1 liter tej
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 csomag főzős puncs pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
rum ízlés szerint
A tetejére:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál olaj
A lisztben elkevertem a szódabikarbónát és a kakaót. A többi hozzávalót hozzáadva tésztát gyúrtam, amelyet 3 részre osztottam. Sütőpapírral borított sütőlapon egyenként megsütöttem a lapokat. 

Az egyik lábosba tettem a vaníliás pudingport, fél liter tejet, a vaníliakivonatot, és hozzátettem a vaj és a porcukor felét is. Habverővel folyamatosan kevergetve, lassú tűzön főzni kezdtem a krémet. Mire a vaj felolvadt, a krém éppen besűrűsödött. Egy másik lábosban ugyanígy tettem a puncsos krémmel, ebbe beletettem még a rumot is. A krémeket kihűtöttem, majd kézimixerrel felhabosítottam mindegyiket. Megtöltöttem a lapokat, a tetejét csokimázzal vontam be. (Mikróban felolvasztottam a darabokra tördelt csokit, hozzáadtam az olajat.)
A sütemény másnap szeletelhető.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések