Mogyorós csokoládéfagylalt


Hozzávalók:

4 tojássárgája
4 evőkanál cukor
4 dl tej
2 dl tejszín
1 teáskanál vaníliakivonat
80 gramm sűrített tej
6 dkg étcsokoládé
2 evőkanál darált vagy vágott mogyoró
1 evőkanál rum
egy maréknyi csokoládécsepp
A fagylaltgép tartályát egy éjszakán át a fagyasztóban hűtjük. 
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a mogyoróval és a vaníliakivonattal. A tejet felforraljuk, majd egy keveset a tojásos keverékhez öntünk, jól elkeverjük. Visszaöntjük a forró tejbe és habverővel folyamatosan kevergetve, lassú tűzön besűrítjük. Közben beletesszük a feldarabolt csokoládét. Mire a keverék besűrűsödik, a csoki is felolvad. A tejszínt félig felverjük, a sűrített tejjel és a rummal együtt a csokoládés keverékhez adagoljuk, elkeverjük, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a csokoládécseppeket is. A masszát a fagylaltgéppel 15 percig kevertetjük, majd a fagylaltot kelyhekben tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések