Mákos kifli
Ennél a sütinél a Pozsonyi kifli receptjét vettem alapul, igazából annyi a különbség, hogy a tetejével nem bíbelődtem különösebben, egyszerűen lekentem felvert tojással.
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1,5 teáskanál porélesztő
1,5 dl tej
3 dkg cukor
12 dkg zsír
2 tojás
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg darált mák
15 dkg cukor
1,5 dl tej
fél citrom reszelt héja
fél citrom reszelt héja
3-4 ek. baracklekvár
A tetejére:
1 tojás
A lisztben elkevertem a sót, a porélesztőt és a cukrot. Hozzáadtam a tojásokat, a zsírt és a tejet, majd a dagasztógéppel tésztát kevertettem. A hűtőben fél órát pihentettem. A máktöltelék hozzávalóit összekevertem. A tésztát lisztezett nyújtólapon 3 mm vékonyra nyújtottam, 10x10 cm-es négyzetekre vágtam. Minden négyzet sarkára halmoztam a töltelékből, felcsavartam a kifliket, majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam őket. A tetejüket felvert tojással megkentem, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
A tetejére:
1 tojás
A lisztben elkevertem a sót, a porélesztőt és a cukrot. Hozzáadtam a tojásokat, a zsírt és a tejet, majd a dagasztógéppel tésztát kevertettem. A hűtőben fél órát pihentettem. A máktöltelék hozzávalóit összekevertem. A tésztát lisztezett nyújtólapon 3 mm vékonyra nyújtottam, 10x10 cm-es négyzetekre vágtam. Minden négyzet sarkára halmoztam a töltelékből, felcsavartam a kifliket, majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam őket. A tetejüket felvert tojással megkentem, majd 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése