Pozsonyi kocka-szerűség :)


Hozzávalók:
50 dkg kockatészta
4 tojás
30 dkg porcukor
1 cs. vaníliáscukor
20 dkg vaj
4 dl tejföl
fél citrom reszelt héja

15 dkg darált mák
4 evőkanál baracklekvár
A tepsi kikenéséhez:
vaj és zsemlemorzsa

A száraztésztát bő, sós vízben feltettem főni. A tojások sárgáját összekevertem a porcukorral, a vaníliáscukorral, a reszelt citromhéjjal, az olvasztott vajjal és a tejföllel. A tojásfehérjéket (csipet sóval) kemény habbá vertem. A megfőtt, még forró tésztát belekevertem a tojássárgás masszába, a tojáshabot lazán hozzákevertem.
Tűzálló tálat vajjal kikentem, zsemlemorzsával megszórtam. Első rétegként a tojásos-tésztás massza egynegyedét terítettem a tepsibe. Vastagon megszórtam mákkal, majd csepegtettem rá a baracklekvárból. Csak nagyon kevés lekvárt tettem rá, nekem nem kívánkozott sok lekvár a vaníliás-citromos keverékhez. Tovább rétegeztem az összetevőket, a tetejére tésztás keverék került.
180 fokos sütőben addig sütöttem, míg a teteje itt-ott barnás színt nem kapott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések