Puncsos szelet

Korábban is készítettem már puncskockát, ez most egy másik változat. A recept eredetije itt.

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
1,5 tk. sütőpor
A töltelékhez:
15 db babapiskóta
10 dkg vaj
13 dkg porcukor
1 tojás
4 ek. rum
1 dl tej
1 kk. kakaópor
fél dl feketekávé
5 dkg durvára vágott dió
baracklekvár
málnaszörp
A mázhoz:
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 ek. málnaszörp
A tésztához az egész tojásokat 6 evőkanál forró vízzel, kézimixer segítségével felhabosítjuk. Hozzákeverjük a cukrot, tovább verjük. A masszának nagyon habosnak kell lennie. A lisztben elkeverjük a sütőport, lazán összeforgatjuk a tojásos keverékkel. Sütőpapírral borított, 20x30 cm méretű tepsiben, 180 fokon kb.12-13 perc alatt megsütjük. Mikor kihűlt, kifeszített cérna segítségével vízszintesen félbevágjuk.
A töltelékhez a babapiskótákat összemorzsoljuk, meglocsoljuk a tejben elkevert rummal. Hozzákeverjük a lágy vajat. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval és a kávéval, és gőz fölött besűrítjük. A töltelékhez még hozzáadjuk a diót, a lekvárt és a málnaszörpöt. Ha rózsaszínesebb árnyalatot szeretnénk, kevesebb kakaót és kávét,  több málnaszörpöt tehetünk bele. A tölteléket a két lap közé kenjük. A mázhoz habosra keverjük a hozzávalókat, a sütemény tetején elsimítjuk, hagyjuk megszáradni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése