Mézestálka ajándékba
Hozzávalók:
55-60 dkg liszt
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 evőkanál kakaópor
25 dkg porcukor
3 tojás
20 dkg méz
2 dkg vaj
A vajat és a mézet összeolvasztjuk, a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, a mézes fűszert és a kakaót. A cukrot a tojással habosra keverjük. Összedolgozzuk a tésztát, a hűtőben egy éjszakán át pihentetjük (lehet többet is, hűtőben egy hétig is eltartható).
Másnap lisztezett nyújtólapon átgyúrjuk a tésztát. Egy fém tálka aljára alufóliát simítunk. Tetszőleges, egymáshoz illeszkedő formákkal körberakjuk a tálkát. Az illesztéseknél szorosan összenyomjuk a tésztát. 180 fokos sütőben megsütjük.
Csak akkor emeljük le a fémtálkáról, ha teljesen kihűlt. Tetszés szerint feldíszítjük. A máz és az íróka leírása itt látható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése