Zsuzsi szelet
A tésztához:
40 dkg liszt
fél ek. szódabikarbóna
2 ek. kakaópor
csipet só
6 dkg vaj
10 dkg méz
15 dkg cukor
2 tojás
kevés tej szükség szerint
A krémhez:
3 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 ek. liszt
1 liter tej
5 dkg cukor
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 tk. vaníliakivonat
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. olaj
A tésztához a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót. A vajat, a mézet és a cukrot összeolvasztjuk, a tojásokkal, és a lisztes keverékkel összevegyítve tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet még adhatunk hozzá. A tésztát szobahőmérsékleten min. 2 órát pihentetjük (lehet egy napot is). 4 részre osztjuk, 2 mm vastag lapokat nyújtunk, sütőpapírral ellátott tepsin egyenként, 6-8 perc alatt megsütjük (180 fokon).
A krémhez a pudingot az 5 dkg cukorral megfőzzük, kihűtjük. A vajjal, a porcukorral és a vaníliakivonattal együtt habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat. A tetejét gőz felett vagy mikróban felolvasztott csokoládéval vonjuk be. A sütemény másnap szeletelhető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése