Krimi szelet
A tésztához:
2 egész tojás
10 dkg cukor
5 dkg zsír
1 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
A krémhez:
0,5 liter tej
4 evőkanál liszt
25 dkg vaj/margarin
25 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
kakaópor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Az első négy hozzávalót gőz fölött összefőzzük, majd a lisztes keverékhez öntve tésztát gyúrunk. Tepsi hátán 4 vékony lapot sütünk. A lapok nagyon vékonyak lesznek, és nagyon hamar megsülnek! Mire a lapot kinyújtjuk, már meg is sült a sütőben lévő, azonnal lehet cserélni.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, és elvegyítjük a főzött krémmel. A kész krémet elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felét a kakaóporral barnára színezzük. Megtöltjük a lapokat. Az első lapra rákenjük a fehér krém felét. Rátesszük a következő lapot, majd rákenjük az összes kakaós krémet. Következik egy újabb lap, majd a fehér krém másik fele. Rátesszük az utolsó lapot, jól lenyomkodjuk. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat, majd bevonjuk a süteményt. Másnap szeleteljük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése