Sós karamellás macaron
Francia macaront készítettem az alábbiak szerint. Most azonban szilikonos macaronsütő lappal dolgoztam. Ezen a lapon sütve kicsit kisebbek a macaronok, mint amilyet sütni szoktam. Ebből az adagból és ezen a lapon sütve 40 db macaronhéj lesz.
Csoki ganache-t készítettem. 20 gramm tejcsokoládét és 20 gramm étcsokoládét leforráztam 40 gramm forró tejszínnel. Olvadás után botmixerrel kihabosítottam, hűtőben egy éjszakát állt.
A sós karamellához 80 gramm kristálycukrot karamellizáltam, hozzáadtam 60 ml szobahőmérsékletű tejszínt, majd 50 gramm vajat. Negyed mokkáskanálnyi sót kevertem hozzá, kihűtöttem.
Először a csokit nyomtam habzsákból a macaronokra körben, a közepükbe került a karamella.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése