Bundás virsli


A gyerekeim csak hotdognak hívják. Gyakran készítem, egyszerű és tartalmas. Már sok éve kerül a család asztalára, saját kísérletezés eredménye.

Sós kelttésztát dagasztok:

50 dkg liszt, 1 zacskó porélesztő, 2 tk. só, csipet cukor, kb. 3 ek. olaj, 1 tojás, víz

A lisztben elkeverem a porélesztőt, sót, cukrot.

Bedagasztom a tésztát annyi vízzel, hogy elég rugalmas, kemény legyen. Ez nálam kb. 2,5-3 dl langyos vizet jelent. Amíg kel, előkészítem a virslit. 10 db-ot készítettem most, kb. ennyire lesz elég a tészta. A virsliket hosszában bevágom, a résbe teszek vékony csík sajtot és bacon szalonnát. Kb. 10 dkg sajtot és 10 vékony csík bacon szalonnát használtam fel.

A tésztát nem kelesztem meg túlságosan, kinyújtom, hosszú csíkokat vágok belőle és rácsavarom a virslire úgy, hogy mindenhol befedje. Felvert tojással megkenem, kevés reszelt sajttal megszórom. Nem sokkal, a sajt úgyis olvadozik a belsejében ...

175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsül.

A gyerekeknek úgy adtam vacsorára, hogy felkarikázva ráültettem a főzelék tetejére a gurigákat.


3 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy olvasóm lettél :)

    Szép lett a napraforgó kenyered :), ez nálunk is nagy sikert aratott.

    VálaszTörlés
  2. Szia Garffyka! Köszi a dicséretet! Ma is jártam Nálad! :)

    Szia Anice! Szívesen. Amellett, hogy sütős-főzős vagyok, kötős-horgolós-varrós is. Gyakran megfordulok majd Nálad!

    VálaszTörlés