Első fehérkenyerem


És igen! Nekem is sikerült. A családom óriási megelégedésére. Nagyon örülök, mert így, ilyen formában most sütöttem először fehérkenyeret. Csak E.Margitka utasításait kellett követnem, és ment is, mint a karikacsapás. Néhány módosítást eszközöltem, már a módosított receptet írom le.

Hozzávalók:
40 dkg BL80 liszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
3 dl víz
20 dkg öregtészta
2 tk. só
1 tk. cukor
3 ek.olivaolaj

A cukros langyos vízben felfuttattam az élesztőt, kézzel bedagasztottam a tésztát. Kelés után sütőzacskóban sült 200 fokon kb. 40 percig. A sütőzacskóba is spricceltem vizet, meg utána a forró kenyérre is, ahogy az elő van írva. :))

A gasztro-blogoknak hála, asszem már én se nagyon fogok pékségbe járni ... :)))

2 megjegyzés: