Sós perec

Maxnál kerestem és találtam ezt a jó kis receptet. Egy kicsit kellett módosítanom rajta, mert több folyadékot kellett használnom, és mivel én mindig tengeri sót használok, abból is több kellett. Már a módosított receptet írom le:

Hozzávalók:
40 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
6 dkg élesztő
6 tk. cukor
4 tk. tengeri só
1,5 dl olaj
5 dl langyos tej
1 dl víz
1 tojás a kenéshez
Amitől olyan sóspereces lesz:
1 ek. liszt
fél ek. só

A tojáson kívül az összes hozzávalót egyszerre összedolgoztam. Most nem futtattam fel külön a tejet az élesztővel. Szép sima, rugalmas tésztát dagasztottam. Kelesztőtálban a duplájára kelesztettem. A tésztát még egyszer átgyúrtam, 8 részre osztottam. Megformáztam a pereceket. A tészta addig kelt még, amíg a sütő melegedett. A tetejüket megkentem a felvert tojással. 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem. Amíg sültek, összekevertem az evőkanál lisztet, a fél ek. sót annyi vízzel, hogy lágy palacsintatészta állaga legyen. A sütőből kivett, még forró perecekre rácsorgattam a sós masszát, ami azonnal megkötött rajta. Igazi békebeli sósperec lett a végeredmény.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök hogy benéztél hozzám, és ennyire megegyezik az ízlésünk!!

    Szuper jól néznek ki a perecek, most bizony én nyelek nagyokat!!!

    VálaszTörlés
  2. Ez náluk anno őrjöngő sikert aratott :-)) Gyereknél, felnőttnél egyaránt!

    Gyönyörűek!

    VálaszTörlés