Chips - házilag
Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsóliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
3 tk. tengeri só
2 csapott tk. fokhagymapor
2 ek. szezámmag
olivaolaj
tetszés szerinti fűszerek
(nálam csipet bors és kömény)
A szezámmagot teflonserpenyőben szárazon megpirítjuk. A liszteket összekeverjük a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Belekeverjük a szezámmagot is. Az olajjal vékony palacsintákat sütünk. Nekem 13 db lett. A palacsintákat cikkekre vágjuk, és sütőben ropogósra sütjük-szárítjuk.
Nagyon érdekes, hogy a tésztának markáns sárgaborsóíze van, ami nekem nem ízlett. Ha viszont kellőképpen kiszárad a sütőben annyira, hogy a chipsek belseje is ropogós lesz, az erős sárgaborsóíz teljesen háttérbe szorul, és a chips finommá válik.
Eredeti recept itt:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése