Chips - házilag


Mikor rátaláltam erre a receptre Benzsinél, nagyon megörültem neki. A gyerekek szeretik a chipset, és én igazán egészséges módon akartam elkészíteni. Nos, megtaláltam a módját, Benzsi receptjét átalakítottam a saját ízlésünkre.

Hozzávalók:
30 dkg sárgaborsóliszt 
10 dkg fehér tönkölyliszt
3 tk. tengeri só
2 csapott tk. fokhagymapor
2 ek. szezámmag
olivaolaj
tetszés szerinti fűszerek
(nálam csipet bors és kömény)

A szezámmagot teflonserpenyőben szárazon megpirítjuk. A liszteket összekeverjük a fűszerekkel és annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. Belekeverjük a szezámmagot is. Az olajjal vékony palacsintákat sütünk. Nekem 13 db lett. A palacsintákat cikkekre vágjuk, és sütőben ropogósra sütjük-szárítjuk. 

Nagyon érdekes, hogy a tésztának markáns sárgaborsóíze van, ami nekem nem ízlett. Ha viszont kellőképpen kiszárad a sütőben annyira, hogy a chipsek belseje is ropogós lesz, az erős sárgaborsóíz teljesen háttérbe szorul, és a chips finommá válik.


Eredeti recept itt:


5 megjegyzés:

  1. Ez nagyon érdekes!
    Én is szoktam csipszet sütni, de krumpliból.
    Ki kell próbálni ezt is.

    VálaszTörlés
  2. Úgy örülök, hogy neked is ízlik!

    VálaszTörlés
  3. Milyen jópofa! Yasmine,miket találsz!:-)
    Jó ötlet!

    VálaszTörlés
  4. Finom lehet !! A sárgaborsóliszt sok másra is jó-indiai kajákhoz állítólag különösen. Ki kell ezt is próbálni...

    VálaszTörlés
  5. Igen, én ugyan most hallottam róla először, de a fűszeres íze miatt abszolút el tudom képzelni egzotikus ételekhez is :-)

    VálaszTörlés