Karamellizált gyümölcsök


Nagyon egyszerű desszertet készítettem ma, kb. 10 perc alatt elkészült. 

Az ananászt megmostam, hosszában kettévágtam, késsel kivettem a belsejét és felkockáztam. Nektarint és szilvát tettem még hozzá.

Lábasban cukrot karamellizáltam, mikor folyós lett, megforgattam benne a gyümölcsöket. Ez csak pár másodpercig tartott, visszatöltöttem a gyümölcskockákat az ananászba. A karamell a gyümölcs nedvétől egy kicsit felhígult, ezt még rácsorgattam a gyümölcsre.

Majdnem baj lett, mert a gyerekek azonnal ráugrottak volna. Az olvadt karamellel nagyon kell egyébként is vigyázni, bőrre cseppenve komoly égési sérülést okoz. Mikor egy kicsit kihűl, a gyümölccsel együtt nagyon finom!


4 megjegyzés:

  1. Ez tényleg szupergyors és jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Az ananász kiválóan alkalmas karamellizálásra. (Valami hasonlót szeretnék kipróbálni és is, de ananász szeletekkel.) Nagyszerű ötlet volt ez a részedről!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű is bepakolva az ananászba!!!Elhiszem, hogy rávetették magukat a gyerekek!

    VálaszTörlés