Túrótorta gyümölccsel

Nagyon régi receptem ez a torta, már meg sem tudom mondani, hogy honnan származik. Eperrel a legfinomabb szerintem, de bármilyen gyümölccsel készíthető.

Hozzávalók:

A tésztához:

15 dkg liszt (benne fél cs. sütőpor)

8 dkg cukor

fél cs. vaníliás cukor

2 tojás

8 dkg vaj

tej

kakaópor

A túrókrémhez:

40 dkg túró

2 dl tejszín

1 cs. habfixáló

6 ek. porcukor

A tetejére: gyümölcs, ez esetben fél sárgadinnye, 3 db szilva, 2 db őszibarack 

Összköltsége: kb. 1200 Ft/torta

A vajat, cukrot, tojást, vaníliáscukrot összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza kenhető legyen, és annyi kakaót, amitől sötét színű lesz a tészta. Vajazott, lisztezett formában 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a túrókrémet. Az áttört túrót elkeverjük a cukorral, a tejszínt habbá verjük a habfixálóval. A kettőt összekeverjük és a kihűlt tésztára kenjük. A tetejét gyümölccsel díszítjük.


5 megjegyzés:

  1. Jaj, de GYÖNYÖRŰŰŰŰ!!!
    Nekem a tejszínhab mindig összeugrik, ha habfixálót teszek hozzá, te hogyan csinálod? Felverés előtt vagy után, vagy közben teszed bele?
    (Olyan béna vagyok, még ezt sem tudom :( )

    VálaszTörlés
  2. Felverés közben teszem bele a cukorral együtt. Egyébként szinte mindig a dobozos habtejszínt veszem, mert a múltkor az egyik multi poharas tejszíne megsavanyodott jóval a lejárati időn belül. Irtó mérges voltam. A dobozossal még nem volt problémám. :-)
    Nem vagy Te béna Boszikám, én is megyek leskelődni a Te oldaladra! Nagyon ügyes vagy!! :-))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen feldíszítetted! A gyümölcsös túrótorta örökös kedvenc!!!

    VálaszTörlés
  4. Nem tudom,miért nem tudom a ropidat megdícsérni a köv.-nél!
    Jól néz ki,szép hosszú,jöhet nekünk is!:-)

    VálaszTörlés