Házi krémsajt
1 nagy doboz 20 %-os tejföl (450 g)
Egy nagyobb méretű műanyag szűrőt egy magasabb edényre teszünk. Kibéleljük duplán gézzel, vagy valamilyen más, hasonló anyaggal. Beleöntjük a nagy pohár tejfölt. Semmi mást nem csinálunk vele, nem keverjük meg, egyszerűen hagyjuk csepegni. Néhány óra múlva az anyagot szorosan összefogjuk, és az egészet betesszük a hűtőbe. Nálam 24 órán keresztül tartott a lecsepegtetés.
Ekkor kivesszük az anyagból, tetszés szerint ízesítjük. Műanyag dobozban tárolva hűtőben 4-5 napig eláll.
450 gramm zsíros tejfölből 28 dkg friss krémsajtot kaptam.
Tiramisu készítéséhez nem ajánlom, mert enyhén savanyú.
A natur krémsajtot háromfelé osztottam. Az egyik adagot csak megsóztam. A másodikba teáskanálnyi pirosaranyat kevertem, a harmadikba pedig snidlinget és sót. Ezt az adagot botmixerrel simára kevertem, a család jobban szereti, ha a krém homogén.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése