Sajtos muffinzsemle





Hozzávalók:

40 dkg BL80 liszt
2 dkg Graham-liszt
2 tk. tengeri só
3 dkg vaj
2 dl natur joghurt
kb. 0,5 dl víz
1 kk. cukor
2 dkg élesztő
5 dkg sajt

A liszteket összekeverjük a sóval. Összelangyosítjuk a natur joghurtot, a cukrot, a vajat és a vizet. (A víz nem biztos, hogy kell, ez függ a liszttől is.) Felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztes és az élesztős keveréket összedolgozzuk, bedagasztjuk a tésztát. Lefedve kb. 25 percig kelesztjük. Még egyszer bedagasztjuk a tésztát. Lefedve duplájára kelesztjük. Közben a sajtot 36 db kis kockára vágjuk.
A tésztát lisztezett deszkára borítjuk és még egyszer átgyúrjuk. Először elfelezzük, majd a feleket még egyszer elfelezzük, és így tovább. Összesen 36 részre osztjuk a tésztát. Mindegyik kis tészta közepébe egy darabka sajtot teszünk, majd gombóccá gömbölyítjük. A muffinformákat kivajazzuk. Mindegyik mélyedésbe 3 kis golyót teszünk. A tésztát még egyszer megkelesztjük.
                            
A zsemléket 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt  megsütjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések