Kekszes krémes



Hozzávalók:

40 db vajas keksz (kb. 30 dkg)
1 liter tej
2 cs. vaníliás pudingpor
3 tojás
10 ek. cukor
2 csapott ek. liszt
15 dkg vaj
fél cs. instant zselatin (elhagyható)
3 db banán
10 dkg bevonócsoki

Közepes méretű tepsi, vagy szögletes tál alját kirakjuk a keksz felével. A 3 tojás sárgáját, cukrot, pudingport és lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a többi tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a 3 tojás fehérjéből vert habot és a vajat. Tovább főzzük és keverjük. Mire a vaj elolvad,  a tojásfehérje is megfő a krémben. Lehúzzuk a tűzről, habverővel elkeverjük benne az instant zselatint.
A krémet merőkanállal egyenletesen elosztjuk a kekszeken. A banánokat hosszában kettévágjuk, belenyomjuk a krémbe úgy, hogy minden fél banán egy-egy kekszsor közepére kerüljön. Eligazítjuk a tetején a krémet, majd befedjük a maradék kekszekkel. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk, másnap olvasztott csokival bevonjuk. Mikor a csoki megdermed, vizes késsel felszeleteljük a süteményt.
Az eredeti receptet itt találtam, én sokat változtattam rajta a saját ízlésünk szerint.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerült,csodásan néz ki.Itt csorog a nyálam, úgy megkívántam. Én még nem csináltam soha, de most kedvet kaptam tőled.

    VálaszTörlés
  2. A képek magukért beszélnek...Én is megkívántam,nyelek nagyokat....

    VálaszTörlés
  3. Hú, csinos. Én ilyen kekszes szeletesben eddig csak az almásat ismertem, de ez nagyon jó lehet. Főleg, amikor már a krém is átveszi a banán ízét...ha megéri addig... Mmmmmm! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia :) beugrodtam a zsemlémért amit félre raktál nekem. :)és vennék a krémesból is... puszi este teszek fel teát:)

    VálaszTörlés