Kekszes krémes



Hozzávalók:

40 db vajas keksz (kb. 30 dkg)
1 liter tej
2 cs. vaníliás pudingpor
3 tojás
10 ek. cukor
2 csapott ek. liszt
15 dkg vaj
fél cs. instant zselatin (elhagyható)
3 db banán
10 dkg bevonócsoki

Közepes méretű tepsi, vagy szögletes tál alját kirakjuk a keksz felével. A 3 tojás sárgáját, cukrot, pudingport és lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, majd hozzáöntjük a többi tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Hozzákeverjük a 3 tojás fehérjéből vert habot és a vajat. Tovább főzzük és keverjük. Mire a vaj elolvad,  a tojásfehérje is megfő a krémben. Lehúzzuk a tűzről, habverővel elkeverjük benne az instant zselatint.
A krémet merőkanállal egyenletesen elosztjuk a kekszeken. A banánokat hosszában kettévágjuk, belenyomjuk a krémbe úgy, hogy minden fél banán egy-egy kekszsor közepére kerüljön. Eligazítjuk a tetején a krémet, majd befedjük a maradék kekszekkel. Egy éjszakán át hűtőben tartjuk, másnap olvasztott csokival bevonjuk. Mikor a csoki megdermed, vizes késsel felszeleteljük a süteményt.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések