Gesztenyeszív



Hozzávalók:
2 cs. mirelit gesztenyepüré
10 dkg vaj/margarin
8 db babapiskóta
1 cs. vaníliáscukor
porcukor ízlés szerint
rum vagy rumaroma ízlés szerint
A bevonáshoz:
kb. 10 dkg bevonócsoki
1 ek. margarin/olaj

A gesztenyepürét felengedtem, a babapiskótákat aprítógépben porrá őröltem. Az összes hozzávalót összegyúrtam. Rumot tettem bele rendesen, porcukorból nem sok kell! A masszát egy kicsit betettem a hűtőbe, majd kb. 3 centis golyókat formáztam belőlük. Megformáztam a csepp alakokat, a közepét a hüvelykujjammal kicsit benyomtam. Hagytam még egy kicsit száradni, majd belemártottam a szíveket csokiba, amit előtte a margarinnal együtt gőz felett olvasztottam fel. Sütőpapírra téve hagytam őket megszáradni. Ebből a mennyiségből kb. 20 db szív készíthető.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések