Óriáskifli




Hozzávalók:

50 dkg BL80 liszt
5 dkg Graham liszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
3-4 tk. tengeri só
5-6 dkg vaj
2 dl natur joghurt
1 tk. cukor
kb. 1,5-2 dl víz
3 dkg élesztő
Tölteléknek:
kacsamájkrém
camembert sajt


A liszteket összekeverjük a sóval. A joghurtot, vizet, cukrot és vajat összelangyosítjuk, felfuttatjuk benne az élesztőt. Összedolgozzuk a tésztát. 20 perc kelesztés után újra átdolgozzuk, majd lefedve duplájára kelesztjük. A tésztát megfelezzük.

Az egyik felét nagy körré alakítjuk, 8 egyenlő cikkre vágjuk. Mindegyik körcikkre egy szelet sajtot fektetünk. A tésztát feltekerve megformázzuk a kifliket.


A másik tésztával ugyanígy járunk el, csak itt kacsamájkrémmel töltjük a kifliket.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, újra megkelesztjük. 180 fokos sütőben 16-17 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések