Kakaós nápolyi

Ez a könnyen elkészíthető édesség sütés nélkül készült, és éppen annyira finom, mint amennyire egyszerű. Andi konyhájában találtam itt. Kezdők is bátran vállalkozhatnak rá, elronthatatlan!
Hozzávalók:
8 db ostyalap
25 dkg cukor
5 tojás
35 dkg margarin
15 dkg darált dió
35 dkg darált háztartási keksz
3 evőkanál kakaó
rum ízlés szerint

A margarint kis lángon felolvasztjuk. A tojásokat elkeverjük a cukorral, majd az olvasztott margarinhoz adjuk. Az eredeti receptben gőz felett való kevergetés szerepel, de én biztos ami biztos alapon lábasban kevergetve kicsit hevítettem a tojás miatt. A masszát összekeverjük a a többi hozzávalóval, majd megtöltjük a lapokat. 2 lapot tekercsnek készítettem el, ennél a módszernél enyhén be kell nedvesíteni az ostyalapot, így könnyen feltekerhető lesz.
Néhány óra várakozás után szépen szeletelhető.

7 megjegyzés:

  1. Nem semmi....nagyon jól néz ki.
    Mint a bolti...ez pozitívan értem.
    Az íze biztos túlmegy a boltin....

    VálaszTörlés
  2. A szeletelésen lepődtem meg-az is annyira tökéletes! Gratula!!

    VálaszTörlés
  3. Fincsi!
    Gyönyörűen szeletelted és a rétegek is nagyon szépek, egyformák. Le a kalappal! :)

    VálaszTörlés
  4. Az ilyen nápolyi nagyon finom! Én is készítettem már néhányszor és nekem is a tojásokkal van a legnagyobb bajom. Néhány recept nem is ír hőkezelést, ami mégis, annál sem vagyok biztos abban, hogy elég.
    Nagyon gusztusos lett.

    VálaszTörlés
  5. De jó ötlet,ilyet még sose próbáltam!:-))

    VálaszTörlés