Csokoládépiramis


Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
18 dkg cukor
15 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
3 evőkanál kakaópor
A krémhez:
7,5 dl tej
14 dkg porcukor
1,5 zacskó főzős
csokoládés pudingpor
35 dkg margarin
A díszítéshez:
4 dkg csokoládéforgács

A tésztához az egész tojásokat 6 evőkanál forró vízzel kézimixer segítségével felhabosítjuk. Hozzákeverjük a cukrot és a kakaót, majd tovább verjük. A masszának nagyon habosnak kell lennie! A lisztben elkeverjük a sütőport, a lisztes keveréket lazán összeforgatjuk a tojásos masszával. A tésztát sütőpapírral borított tepsibe simítjuk, 200 fokon kb. 12-13 perc alatt megsütjük. Még forrón lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát négy egyforma szeletre vágjuk.
A krémhez a pudingport és a porcukrot a tejben elkeverjük. Lassú tűzön, folytonos keverés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük, majd a két krémet összevegyítjük, és szép simára dolgozzuk. A kész krémet elfelezzük, az egyik felével megtöltjük a lapokat és a süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük. Ez a lépés nagyon fontos. Ha nem hűtjük le alaposan a tortát, a lapok a vágásnál szétcsúsznak.
A tortát átlósan elvágjuk, a két részt a képen látható módon összefordítjuk. A maradék krém felével bevonjuk a tortát. A többi krémet pedig csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk és kidíszítjük vele a torta tetejét. Az alját csokoládéforgáccsal szórjuk meg.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések