Epres habtorta

Belül tejszínes-gyümöcsös, kívül roppanós-habos finomság.

Hozzávalók:
4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
1,5 dkg étkezési keményítő
csipet só
A töltelékhez:
20 dkg eper
3 dl habtejszín

Sütőpapírra körző segítségével 4 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A tojásfehérjéket a csipet sóval és a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt összeszitáljuk, majd lazán a tojáshabba forgatjuk. A kész habot nagy méretű, legalább 11-es csővel ellátott habzsákba szedjük.
A habzsák segítségével megformázzuk a torta alapját, körkörösen nyomva a habot a kör belsejéből kiindulva. Megformázzuk a torta tetejéhez a habrácsot is.
A torta oldalához elkészítjük a 2 db gyűrűt.
50 fokos sütőben kb. 3 óra alatt kiszárítjuk a torta egyes részeit. Két egymás fölé tett tepsiben elkészíthető. Az epret kisebb darabokra vágjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínből kb. 3 evőkanálnyit vékonyabb csővel ellátott habzsákba vagy nejlonzacskóba szedünk és a segítségével összeragasztjuk a tortalapot és a habgyűrűket.
A felső gyűrűre is nyomunk a tejszínből.
A maradék tejszínhabot összekeverjük az eperrel, majd a torta belsejébe kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk. Ráillesztjük a habrácsot.

Ötlet:
Christian Teubner Sütemények c. válogatásából

14 megjegyzés:

  1. GYÖNYÖRŰ!
    GYÖNYÖRŰ!
    GRATULÁLOK!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű, eszembe jutott egy régi recept erről, nagyon hasonló, és régebb nem mertem kipróbálni!De most előkeresem :-)

    VálaszTörlés
  3. Kérek legalább egy szeletet!!!!!!!!!!!!!!!!
    Még nézni is jó!!

    VálaszTörlés
  4. CSÚÚÚÚÚCS és ez a technika :)

    VálaszTörlés
  5. Jottem ujra megcsodalni!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű ez a torta! Képzeld van egy sütiskönyvem, ahol a pavlova szerepel ezzel a "formázással", ott is mindig megcsodáltam, de szerintem a Tied sokkal szebb!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett!:-)
    Az egyik régebbi sütis könyvemben benne van ez a recept, időnként megnézegetem, milyen jól hangzik, de még nem szántam el magam az elkészítésre.
    Most legalább látom, milyen jól néz ki! :-)

    VálaszTörlés
  8. Eszméletlen gyönyörűűűűűű!:-))

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm szépen Lányok! Szép Ünnepet Nektek! :))

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép! Köszönöm,hogy olvasóm lettél!:)

    VálaszTörlés
  11. Igazán nincs mit, Brigitta! Megyek is egy kicsit nézelődni Hozzád :))

    VálaszTörlés
  12. Ezt ahányszor látom, annyiszor gyönyörködök benne!

    VálaszTörlés