Francia kenyér













Hozzávalók:
60 dkg BL80 liszt
10 dkg Graham liszt
2 ek. búza- vagy zabkorpa
3 tk. tengeri só
3 dl tej
1 dl víz (a liszttől függően változhat)
1 tk. cukor
3,5 dkg élesztő
3 ek. olívaolaj

A liszteket elkeverjük a korpával és a sóval. A tejet és a vizet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. Az élesztős keveréket, a liszteket és az olajat alaposan összedolgozzuk. Lefedve 20-25 percig kelesztjük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztát, sima, rugalmas legyen. Lefedve a duplájára kelesztjük. Lisztezett nyújtólapra borítjuk, 3 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabból hosszú, keskeny téglalapot nyújtunk. A hosszabbik végénél feltekerjük a tésztát, így 3 db rudat kapunk. 
Sütőpapírral borított tepsire fektetjük, éles késsel bevagdossuk, majd újra megkelesztjük a kenyereket. A sütő aljába, egy edénybe vizet teszünk. 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt ropogósra sülnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések