Erdei gyümölcsös minitorták

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
30 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
kb. 30 dkg piros gyümölcs vegyesen (ribizli, szeder, málna, áfonya, meggy)
1 zacskó tortazselé
4 dl habtejszín

A lisztben elkeverjük a sütőport. A vajat eldolgozzuk 15 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral és a tojásokkal. Összegyúrjuk a tésztát, majd kb. egy órán át hűtőben pihentetjük.
Lisztezett nyújtólapon 3 mm vastagra nyújtjuk, a tésztából 9 cm átmérőjű köröket szaggatunk. Sütőpapírral borított tepsin 180 fokon 12-13 perc alatt megsütjük, hűlni hagyjuk.
Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat. A korongokat belemártjuk az olvasztott csokiba, a körök közepe üresen maradhat.
A csoki megdermedése után a gyümölcsből mindegyik korongra kis halmokat teszünk.
A tortazseléport a zacskón látható utasítás szerint feloldjuk, egy evőkanál cukorral édesítjük, a gyümölcsök tetejére csorgatjuk. A lehűtött habtejszínt a maradék cukorral és a másik zacskó vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, a torták tetejét kidíszítjük.

Barackkal is nagyon finom!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szépségesek, bekapnék egy-kettőt!:-))

    VálaszTörlés
  2. Istenien néznek ki, igazán guszták és valahogy úgy kézre állnak, hogy el is vegyek belőle :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kis gusztusosak, egészen barokk hangulatú. Elképzelem, ahogy a régi madamok fodros ruhában a reneszánszban ilyen eszegetnek...hmm.

    VálaszTörlés