Sangria

A Sangria a spanyolok finom bóléja, kerti grillpartik kellemes kiegészítője. Édes, hűs, gyümölcsös, hangulatemelő ital főleg nyárra, de az év többi részében is az ételek remek kísérője.

Hozzávalók:
1 liter édes vörösbor (jelen esetben spanyol Sangria bor) 
0,5 liter félédes pezsgő 
kb. 40 dkg tetszés szerinti gyümölcs (itt: kék szőlő, ananász, konzerv őszibarack, cseresznyebefőtt, narancs)

A gyümölcsöket nagyobb tálba tesszük, amelyiket szükséges, feldaraboljuk. Narancsot mindenképpen tegyünk bele!
A bort és a pezsgőt ráöntjük, az egészet összekeverjük. Néhány órára behűtjük. Merőkanállal poharakba adagoljuk.
Kínáljunk hozzá kiskanalat vagy fogvájót a gyümölcsök kiemeléséhez.

3 megjegyzés:

  1. Jaj, ez valami fantasztikusan néz ki. meg tudnék inni belőle 1-2 pohárkával.

    VálaszTörlés
  2. nagyon guszta, milyen finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, jó soruk van a vendégeknek!:-))
    Vagy csak a Tiétek volt?:-))

    VálaszTörlés