Őszi falevelek

Az ötletet "A sütés bibliája" című könyvben láttam, és nem csak azért tetszett nagyon, mert látványos és az évszaknak megfelelő, hanem azért is, mert nagyon könnyen elkészíthető, finom sütemény.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipet só
1 kávéskanál őrölt fahéj
csipet őrölt szegfűszeg
csipet őrölt gyömbér
citromsárga, narancssárga és piros ételfesték
kakaó
3 dkg étcsokoládé

A lisztet, a porcukrot és a sót összekeverjük, a felkockázott vajat és a fűszereket hozzáadva tésztát gyúrunk. A kész tésztát négy részre osztjuk. Az egyik tésztadarabot ételfestékkel citromsárgára,  a másikat narancssárgára, a harmadikat világospirosra, a negyediket a kakaóval világosbarnára színezzük. 
A tésztadarabokat rövid időre hűtőbe tesszük. Mindegyik színű tésztából egy kis darabot elveszünk, összenyomjuk, 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Addig formázzuk-nyújtjuk, amíg márványos mintát nem kapunk.
Levél formájú kiszúróval kiszaggatjuk a leveleket. Ha nincs ilyen kiszúrónk, késsel is kivághatjuk a levélkéket. 
Sütőpapírral borított tepsin, 180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük a süteményt. 
A csokoládét mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk, nejlonzacskóba kanalazzuk. A zacskó végére csomót kötünk, a sarkára pici lyukat vágunk. A csokoládéval megrajzoljuk az ereket a levelekre. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések