Habkarika

A fenyőfára szánt finom, vaníliaillatú habkarikákat mi is könnyedén elkészíthetjük. Elkészítése nagyon egyszerű, kezdők is bátran vállalkozhatnak rá.

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál vaníliakivonat
ételfesték
cukorgyöngyök

Az összes hozzávalót összekeverjük, habverővel nagyon kemény habbá verjük. A habnak késsel vágható keménységűnek kell lenni. A habmassza felét tetszés szerint színezzük. Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, majd sütőpapíros tepsire karikákat formázunk, amiket tetszés szerint díszítünk. A tetejüket megszórhatjuk apró cukorgyöngyökkel.
A habkarikákat nem kell sütni, csak kiszárítani. Erre a legjobb lehetőség, ha éppen sütöttünk valamit, ami után kikapcsoljuk a sütőt. A tepsin lévő habkarikákat egy egész éjszakára bent hagyjuk a kikapcsolt sütőben. Reggelre szépen megszáradnak.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések