Habkarika

A fenyőfára szánt finom, vaníliaillatú habkarikákat mi is könnyedén elkészíthetjük. Elkészítése nagyon egyszerű, kezdők is bátran vállalkozhatnak rá.

Hozzávalók:
3 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál vaníliakivonat
ételfesték
cukorgyöngyök

Az összes hozzávalót összekeverjük, habverővel nagyon kemény habbá verjük. A habnak késsel vágható keménységűnek kell lenni. A habmassza felét tetszés szerint színezzük. Csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk, majd sütőpapíros tepsire karikákat formázunk, amiket tetszés szerint díszítünk. A tetejüket megszórhatjuk apró cukorgyöngyökkel.
A habkarikákat nem kell sütni, csak kiszárítani. Erre a legjobb lehetőség, ha éppen sütöttünk valamit, ami után kikapcsoljuk a sütőt. A tepsin lévő habkarikákat egy egész éjszakára bent hagyjuk a kikapcsolt sütőben. Reggelre szépen megszáradnak.

9 megjegyzés:

  1. Békés, boldog, szeretetteljes Karácsonyt kívánok, Yasmine! :)

    VálaszTörlés
  2. De szépek
    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked és Családodnak

    VálaszTörlés
  3. Áldott, békés, boldog karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon boldog, békés karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen, viszont kívánom mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  6. Ezt kerestem! Másik blogon az van, hogy vízgőz felett kell kavarni, nagyon-nagyon sokáig,és még ráadásul 3 órán át szárítani.Ez mégiscsak barátságosabb adag és kellemes a sütési idő is. :)))))

    VálaszTörlés
  7. Nah, ennek örülök, Mária. Remélem, ízleni fog. Olyan keveset kell vele vacakolni, kiszárítja saját magát :)))

    VálaszTörlés
  8. Boldog új évet kívánok:)

    VálaszTörlés