Sajtkrémes kifli

Kockasajtból készített krémmel töltöttem meg ezeket a kifliket. Langyosan nagyon-nagyon finom, azt hiszem, szilveszterre is készítek egy adagot. A sajtkrémmel töltés ötletét és a tésztát Andinál láttam, kicsit átvariáltam a saját ízlésem, illetve az itthon található hozzávalók szerint. Nagy sikere volt, azonnal elfogyott. :)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
kb. 1 dl tej
2 tojás
2 dl tejföl
1 dl olaj
3 teáskanál tengeri só

A sajtkrémhez:
8 db kockasajt (nálam gombás)
5 dkg vaj/margarin

A lisztben elkevertem a sót, a langyos, cukros tejben felfuttattam az élesztőt. A tejes keveréket hozzáöntöttem a liszthez, beletettem a tojásokat, a tejfölt és az olajat is. Sima tésztává dagasztottam, majd lefedve a duplájára kelesztettem. Lisztezett nyújtólapon kicsit átgyúrtam a tésztát, majd elfeleztem. Mindegyik tésztadarabot nagy körré nyújtottam, majd mindegyiket megkentem a sajtkrémmel. (A kockasajtokat mikróban összeolvasztottam a vajjal.) Mindegyik tésztát 12 körcikkre vágtam, felcsavarva formáztam meg a kifliket. Sütőpapírral borított tepsin még egyszer megkelesztettem, majd 180 fokos sütőben 12-13 perc alatt pirosra sütöttem őket.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehetett így gombásan is, szuper ötlet!:-))
    Még Karácsony előtt készítettem dupla adagot, s a kollégáim, s a családom is pillanatok alatt felfalták.:-))
    Boldog és sikerekben, egészségben, szerencsében gazdag új esztendőt kívánok Nektek!:-))

    VálaszTörlés
  2. Egészségben, boldogságban gazdag új évet kívánok nektek!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen lányok!
    Nektek is hasonló jókat kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Itt járt Trendo, megevett egy kiflit! :)
    BÚÉK!

    VálaszTörlés
  5. Trendo, örülök, hogy jöttél, remélem, ízlett :)
    BUÉK Neked is!

    VálaszTörlés