Rózsafánk

Nagy klasszikus a farsangi szezonra... Finom, mutatós sütemény, az elkészítése nem nehéz, kezdőknek is ajánlom.

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
4 tojás
15 dkg porcukor
2 dl tejföl
1 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja és leve
rum ízlés szerint
csipet só
A sütéshez:
olaj
A tetejére:
lekvár
porcukor
fahéj

A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliakivonattal és a tejföllel. Hozzáadjuk a rumot, az alaposan megmosott citrom reszelt héját és a levét is. Az egészet sima, viszonylag kemény tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, lisztet adhatunk még hozzá.
A tésztát - lisztezett nyújtólapon - nagyjából 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Virág, illetve csillag alakú kiszúróval kiszaggatjuk, a formák szélét kicsit bevagdossuk. Hármat-hármat egymásra teszünk, a közepüket szorosan összenyomjuk.
Forró olajban aranysárgára sütjük a fánkokat. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róluk a felesleges zsiradékot. Tálalás előtt mindegyik kis fánk közepébe lekvárt kanalazunk, meghintjük fahéjas porcukorral.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek,mutatósak és biztos finomak is!
    Pont ma láttam a Duma Tv-n az Ízőrzők c. műsorban,ahogyan ezt elkészítik!
    Le is mentettem a recepted!

    VálaszTörlés
  2. Yasmine, a másik blogodra küldtem neked valamit:

    http://katakonyha.blogspot.com/2011/01/dijak.html

    VálaszTörlés
  3. Nekem is rögtön a Duna Tv Ízőrzők műsorában látott Kisrózsa jutott eszembe, amikor megláttam a receptet. Rögtön meg is kerestem hozzá a receptet és a hétvégi tervek között szerepel az elkészítése is.

    VálaszTörlés
  4. Még az elkészítéséig nem jutottam el, de nézz be hozzám, egy meglepetés vár Rád!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, lányok!
    Én nem nézem a Duna TV-t, de biztosan gusztán csinálták ott is. Kommersz recept, sok helyen lehet találkozni vele.
    Panna, megyek!
    Latsia, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  6. Yasmine, nézz be hozzám kérlek!:-)

    VálaszTörlés
  7. Meg is csináltam a fánkokat,majd valamikor felteszem az oldalamra!Nagyon finom lett!:-)

    VálaszTörlés
  8. Latsia, megyek máris!

    Kriszta, örülök, hogy ízlett :)

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    Megsütöttem,és fel is tettem az oldalamra,ahol ajánlom az Oldalad!

    VálaszTörlés