Zsuzsi szelet

Hiába sütök már ezer éve, ezt a sütit nem ismertem. Mikor megláttam Csipetnél, azonnal mentettem a kipróbálandók közé. Karácsonykor ez volt az egyik finomságunk. Nagyon mutatós, finom sütemény, amelynek elkészítése nem a legegyszerűbb, de jól tudunk az időnkkel gazdálkodni, mert a lapok előre megsüthetők.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
fél ek. szódabikarbóna
2 ek. kakaópor
csipet só
6 dkg vaj
10 dkg méz
15 dkg cukor
2 tojás
kevés tej szükség szerint

A krémhez:
3 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 ek. liszt
1 liter tej
5 dkg cukor
15 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 tk. vaníliakivonat

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek. olaj

A tésztához a lisztben elkeverjük a szódabikarbónát és a sót. A vajat, a mézet és a cukrot összeolvasztjuk, a tojásokkal, és a lisztes keverékkel összevegyítve tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, kevés tejet még adhatunk hozzá. A tésztát szobahőmérsékleten min. 2 órát pihentetjük (lehet egy napot is). 4 részre osztjuk, 2 mm vastag lapokat nyújtunk, sütőpapírral ellátott tepsin egyenként, 6-8 perc alatt megsütjük (180 fokon).
A krémhez a pudingot az 5 dkg cukorral megfőzzük, kihűtjük. A vajjal, a porcukorral és a vaníliakivonattal együtt habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat. A tetejét gőz felett vagy mikróban felolvasztott csokoládéval vonjuk be. A sütemény másnap szeletelhető.


6 megjegyzés:

  1. Ezt a sütit már régóta nézegetem különboző helyeken.Hamarosan sort kerítek rá,biztosan kedvencünk lesz.Szuperjól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Csodásan néz ki, nagyon szép szeletek

    VálaszTörlés
  3. Yasmine, nagyon jól sikerült, szép lett! :))

    Örülök, hogy ízlett nektek is! :)

    VálaszTörlés
  4. Ha ez az a süti, amit évek óta keresek, akkor örök hálám üldözni fog!:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen!

    Latsia, remélem, tudtam segíteni :)

    VálaszTörlés