Barackos-kakaós szelet

Rég jártam erre mostanában, de most van pár szabad napom, kicsit pótolok :)
Rengeteg őszibarackunk van az idén, csak úgy potyog a fáról. Keresgéltem finom barackos süti után, és Gizinél meg is találtam a kedvemre valót. Kicsit más formában készült, mert nekem mindjárt két adaggal kell sütnöm, és a barack is nagyon érett volt, nem tudtam vele annyira szépen dolgozni, de nagyon-nagyon finom lett, és ez a lényeg.
Az alapötlet itt olvasható.

Hozzávalók:
őszibarack
4 tojás
24 dkg porcukor
3 cs. vaníliás cukor
25 dkg vaj
4 ek. kakaó
2 dl tejszín
26 dkg liszt
1 cs. sütőpor
fél tk. szódabikarbóna
kevés tej

Közepes méretű tepsibe sütőpapírt terítettem. A barackot meghámoztam, szeletekre vágtam és kiraktam vele a tepsi alját. Az eredeti receptben Gizi nem hámozta meg a barackot, úgy sokkal szebben megtartja a formáját, és mutatósabb a süteményben. (Nekem muszáj volt lehúznom a héját, nálam csak így eszi meg a család.)
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval, olvasztott vajjal habosra kevertem, hozzáadtam a tejszínt is. A lisztben elkevertem a szódabikarbónát és a sütőport, majd ezt is a masszához kevertem. Kis tejjel még lazítottam a masszát, majd a barackra öntöttem, elsimítottam.
180 fokos sütőben 40 percig sütöttem.
Tálcára borítottam, majd lehúztam róla a sütőpapírt.
A sütemény nagy előnye, hogy a lédús barack miatt nem szárad ki a tészta, isteni finom szaftos és lágy marad.



2 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki! de jó, hogy volt időd közzétenni!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Katám! Köszi! Bizony, ennyi minden mellett a gasztrot kicsit/nagyon elhanyagoltam. De hát egy fenékkel egy lovat (kettőt-hármat) :)))

    VálaszTörlés