Zebra kocka

 
Egy könnyen elkészíthető, sütés nélküli, mutatós édességet hoztam most, amelyet Illéskrisz konyhájában találtam. A jól ismert keksztekercs tésztája, főzött kókuszkrémmel töltve. Az eredeti receptben csokimáz is szerepel. Én most nem tettem rá, de majd egy másik alkalommal, esetleg mikor valamilyen ünnepre készítem, teszek rá én is, mindenképpen.

Hozzávalók:
A kekszes masszához:
0,5 kg darált (háztartási) keksz
5 ek. kakaópor
3 ek. baracklekvár
1 ek. rum
5 dkg vaj
5 ek. porcukor
kb. 3 dl tej, ill. annyi még, hogy a massza összeálljon

A kókuszos krémhez:
3 dl tej
3 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
5 ek. porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
kevés étolaj
A kakaós masszához valókat alaposan összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk. A krémhez a tejből, a lisztből, a vaníliás cukorból és a fele kókuszból sűrű krémet főzünk, kihűtjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a maradék kókusztis, habosra keverjük. Sütőpapírral borított, kb. 20x30 cm-es tepsibe belesimítjuk az első adag tésztamasszát. Rákenjük a krém felét. Újra tészta, majd a krém másik fele, végül megint tészta következik. Jól lesimítjuk, gőz felett olvasztott étcsokoládét kenünk a tetejére.
Ha egy éjszakát hűtjük, utána lehet szépen szeletelni.



2 megjegyzés:

  1. Mária, tényleg finom, javaslom kipróbálni. A főzött kókuszos krém nagyon feldobja az egyszerű kekszrolád "tésztáját" :)

    VálaszTörlés