Kávészem süti

 

Hozzávalók:
160-170 g finomliszt
20 g kakaó
30 g keményítő
100 g margarin
100 g porcukor
1 tojás sárgája
4-5 evőkanál feketekávé
3-4 csepp narancsolaj

A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a tojás sárgáját, hozzászitáljuk a lisztet, kakaót, keményítőt, majd a narancsolajat. Összegyúrjuk, legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
6 grammos kis golyókat formázunk a tésztából, majd ujjunkkal a két végét kicsit összenyomva megformázzuk a "kávészemeket". Nem túl éles eszközzel (kanál nyelével pl.) kialakítjuk a tetején a bevágást. A sütőlappal együtt még egyszer behűtjük, majd 170 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Ebből az adagból kb. 70 db "kávészem" lesz.
Az ötletet a Youtube-on láttam, azonban a receptet a saját ízlésemre alakítva teszem közzé. Már jó néhány koreai blogger közzétette, de azokban a receptekben instant kávé van forró vízben feloldva (így markánsabb kávéíz érhető el), valamint nem szerepel bennük narancsolaj. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések