Töltött francia kenyér
Ezt az ételt saját sütésű francia kenyérből készítettem. Előételnek is, de tízórainak, uzsonnának, vagy akár partifalatnak is ízletes, finom fogás.
Hozzávalók:
1 db francia kenyér
20 dkg vaj
1 teáskanál Piros Arany
1 mokkáskanál mustár
2 db főtt tojás
7-8 szem töltött olajbogyó
2 teáskanál kapribogyó
20 dkg sonka
durvára őrölt színes bors
tengeri só
salátalevelek a tálaláshoz
A francia kenyeret keresztben félbevágjuk, kanállal kikaparjuk a kenyér belsejét. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a Piros Aranyat, a mustárt, a borsot, ízlés szerint megsózzuk. A keményre főtt tojásokat és a sonkát apróra vágjuk, hozzákeverjük a vajas töltelékhez. Hozzáadjuk a kenyér elmorzsolt belsejét, a kapribogyót és az olajbogyókat is. A masszát visszatöltjük a kenyerekbe. Mindkét töltött kenyeret szorosan alufóliába csomagoljuk, egy éjszakát hűtjük. Másnap ferdén felszeleteljük, salátaleveleken tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése