Húsvéti torta citromkrémmel

 

Citromos-mascarponés krémmel készítettem az idei húsvéti tortánkat.
Először a lemon curd-öt készítettem el. 3 egész tojást, fél csésze citromlevet, fél biocitrom reszelt héját, fél csésze cukrot összekevertem, majd lassú tűzön, habverővel gyorsan keverve sűrűre főztem. Levettem a tűzről, majd 10 deka vajat kis kockánként hozzákevertem. Leszűrtem, majd hűtőbe tettem.
Vaníliás piskótát sütöttem az itt leírtak szerint.
50 deka mascarponét elkevertem 4 evőkanál porcukorral, robotgépben kicsit fellazítottam. Hozzáöntöttem 300 ml habtejszínt, majd kb. 2 perc alatt a robotgéppel stabil krémmé kevertettem. Végül hozzákevertem a teljes adag lemon curd-öt. Könnyű, habos, kellően citromos, nagyon jó állagú, isteni finom krémet kaptam. 22 cm-es lett a torta, a krém bőségesen elég volt a töltésre, bevonásra.
Húsvéti kekszekkel díszítettem a tortát, leírásuk itt.
A kis tojások ételfestékkel színezett Smartflex masszából készültek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések