Anyáknapi kekszek cukorcsipkével

A keksz tésztáját piros, gél állagú ételfestékkel színeztem meg. A keksz és a cukormáz elkészítésének módja itt:
A cukorcsipkét a következőképpen készítem: 1 evőkanál porcukrot, 1 evőkanál keményítőt, fél mokkáskanál titán-dioxidot, 1 mokkáskanál glicerint és 1 teáskanál CMC-port (utóbbi három cukrász webáruházból beszerezhető) jól összekeverek. Fél csésze vízben feloldok mokkáskanálnyi mézet, majd a mikróban felforrósítom a vizet. A vizet lassan adagolom a porkeverékhez, folyamatosan keverem. A víz mennyiségét nem tudom megmondani, annyit teszek a porhoz, hogy sűrű masszát kapjak. Többször keverem és adagolom, mert folyamatosan sűrűsödik. Botmixerrel simára keverem. Spatulával belesimítom a cukorcsipke sablonok mintázatába, a felesleget a spatulával lehúzom. A maradék cukorcsipke masszát zárt műanyag dobozban hűtőben tárolom.
Nálam egész éjszakán át szárad a cukorcsipke. Ez konyhánként változó, függ a hőmérséklettől, a páratartalomtól. Másnap óvatosan kiveszem a formából, sütőpapírba csomagolva zárt dobozban hetekig eláll. 
A keksz felületét vizes ecsettel vékonyan lekenem, rásimítom a cukorcsipkét. Finoman rányomom. Írókával is lehet kombinálni, kinek hogy tetszik.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések