Bagett fetával és paprikával


Fehérkenyér tésztát készítettem a szokásos módon. Kelesztés után a tésztát 4 részre osztottam. Egyenként kisodortam, megszórtam kockára vágott fetasajttal és piros színű paprikával.

Összesen 15 dkg fetát és 1 db paprikát használtam. A tészta szélét kicsit behajtva feltekertem úgy, hogy a széle alulra kerüljön.

Nagyméretű sütőzacskóba tettem a bagetteket, egy zacskóban 2 fér el. Újra megkelesztettem, majd éles késsel bevágtam a tetejüket. Vizet spricceltem a zacskóba, majd lezártam. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sültek. Még forrón újra megspricceltem őket vízzel.


Nekünk nagyon ízlett, a sós sajt és az édeskés paprika kellemes kiegészítői egymásnak.



11 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz lehet, fantasztikus dolgokat tudsz péksütemény témában kreálni! :)

    VálaszTörlés
  2. Csodálatos!!!! Nagyon ügyes vagy!! Én még soha nem sütöttem ilyesmit, és félek nekiállni mert akkor végem lenne és öröké sütném.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a kenyered! Finom lehet ez a párosítás!

    VálaszTörlés
  4. Eddig észre sem vettem, hogy ilyen profi vagy kenyérsütésben! Nagyon szép a kenyered!:))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, lányok! :-)
    Az az igazság, hogy "nagyfogyasztók" vagyunk. A fél kiló lisztből készített péksüti pillanatok alatt eltűnik. De nem bánom, ha újra és újra sütnöm kell, mert nagyon szeretem csinálni. És egy ideje már újakat is kitalálok. :-))

    VálaszTörlés
  6. Tényleg szenzációs!!
    Ezek szerint te is imádod velem együtt az élesztős tésztákat gyömöszölni...Olyan jó:))

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen. Trinity, ez így igaz !! :-DDD

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűek!!! Ez nálunk is kapós lenne, megjegyeztem! Nagyon ügyes vagy!

    Pont ilyen nyújtólapom van nekem is :-)))

    VálaszTörlés