Korpás kenyér
Hozzávalók:
45 dkg BL80 liszt
3 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
3 dkg búzakorpa
1 ek. tengeri só
kb. 3 dl langyos víz
1 tk. cukor
25 dkg öregtészta
1 dkg élesztő
A liszteket elkeverjük a korpával és a sóval. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztekhez ezt is és az öregtésztát is. Bedagasztjuk, lefedve kb. 25 percig kelni hagyjuk, majd újra átdolgozzuk. Ismét lefedve duplájára kelesztjük.
Lisztezett nyújtólapra borítjuk a megkelt tésztát, átgyúrjuk. A tészta egyharmadából négyes fonatot készítünk. A kétharmad részből megformázzuk a kenyeret. Sodrófával olyan mélyedést készítünk a tésztába, hogy a fonat pontosan beleférjen, ne emelkedjen ki belőle.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése