Mandulás kenyér


Ezt a kenyeret a kislányom kedvéért készítettem. Nagyon szereti a mandulát, megbeszéltük, hogy kipróbáljuk kenyéren is. Nem csalódtunk.

Hozzávalók:

fehérkenyér tésztája

kb. 5 dkg szeletelt mandula

A szokásos módon bedagasztjuk a tésztát, a második dagasztásnál beledolgozzuk a mandula kb. kétharmadát. Lefedve duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán megformázzuk a kenyeret. Nagyméretű sütőzacskóba kevés lisztet szórunk, beletesszük a tésztát. Újra megkelesztjük, majd éles késsel a tetejét bevágjuk. Néhány percig még kelesztjük, majd megspricceljük vízzel és a sütőzacskóba benyúlva megszórjuk a maradék mandulával. A sütőzacskót lezárjuk, a kenyeret 190 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Finom puha kenyeret kapunk, a mandula nem ropog benne, éppen ellenkezőleg, megpuhul és szaftossá teszi a tésztát.


13 megjegyzés:

 1. Naggggyyon guszta!:-) Imádom a mandulát!(is)

  VálaszTörlés
 2. Jó a kislánykád ízlése-nekem is bejönne!!!

  VálaszTörlés
 3. Szia:) Nagyon ügyes a kislányod, biztos pék lesz nem??,Na de még a tiéd a dicsőség ő még csak az ötlet gazda ugye... Az én párom is próbált már kenyeret sütni de..... egy szóval mindketten ügyesek vagytok puszi nektek...

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm, lányok! Igazából ízre eddig ez lett a legfinomabb. De még lesznek továbbiak, vannak még ötleteim. Úgy megkínálnálak Benneteket! :-))

  VálaszTörlés
 5. Köszi,aranyos vagy én meg megkinállak egy finom teával:))
  puszi...

  VálaszTörlés
 6. Yasmine, csak magamat tudom ismételni. Ez valami gyönyörű!!!! Nem tartanál egy tanfolyamot kenyérsütésből? Szívesen jelentkeznék rá!:))

  VálaszTörlés
 7. Köszi, Benzsi! :-) Jólesik, de még azért ott nem tartok. :-) Most dolgozom a jénai-projecten, remélem, azzal az eltarthatóságát tudom javítani, mert azzal még nem vagyok megelégedve. A külseje már alakul... :-))

  VálaszTörlés
 8. Mi a gond az eltarthatósággal? Csak azért kérdezem, mert nekem harmadnapra kissé élesztő íze van a kenyérnek, neked is hasonló problémáid vannak?

  VálaszTörlés
 9. Igen, kicsit megváltozik az íze, szivacsos lesz az állaga. De láthatóan nem jól tárolom, ez teljesen egyértelmű. Nejlonzacskó és műanyagdoboz nem kenyérnek való. De azért akkora baj nincs, nem nagyon éri meg a három napot. :-))
  Nem csak a tárolás miatt akarok jénait venni, igazán abban jó sütni is. :-)

  VálaszTörlés